skip to Main Content

Millainen valmiusaste palvelee sinua kaikista parhaiten?

Eri laajuiset talopaketit ovat tulleet omakotitalorakentamiseen jäädäkseen. Nykyään uusista omakotitaloista jo 76% rakennetaan talopaketteja hyödyntäen. Erityisesti muuttovalmiiden talopakettien suosio on noussut, jonka myötä niiden osuus talopaketeista on noin kolmannes.

Mikä valmiusaste palvelee sinua kaikkein parhaiten? Mitä laajempi talopakettisi on, sitä vähemmän sinulle jää itsellesi tehtävää. Toisaalta, mikäli omaa osaamista ja aikaa löytyy, sekä mahdollisesti saat haalittua talkooporukkaa työmaalle, voit säästää kustannuksissa kevyemmän talopaketin muodossa.

Riippumatta siitä, minkä toimitussisällön päätät ottaa, rakennuttajana vastuullesi jää hankesuunnittelu ja rakennuttajan tehtävistä huolehtiminen. Nämä voi toteuttaa itse tai etsiä ammattilaisen avustamana.

Alla on kuvattu esimerkkejä toimitussisällöistä eri laajuuksisissa toimituspaketeissa.

Materiaali- ja elementtipaketti

Materiaali- ja elementtipakettiin kuuluvat arkkitehti- ja rakennesuunnittelma, jonka jälkeen työmaalle toimitetaan perustus- ja runkomateriaalit, kantavat seinät ja välipohjat sekä ikkunat ja ovet. Ulkoseinät toimitetaan valmiina elementteinä.

Runkovalmis talopaketti

Edellä mainittujen lisäksi tässä paketissa ulkoseinät ja vesikatto asennetaan paikalleen.

Vesikattovalmis talopaketti

Tämä paketti sisältää runkovalmiin talopaketin lisäksi vesikaton ja räystäsrakenteiden asennuksen.

Sisustusta vaille valmis talopaketti

Aiempien pakettien sisältöjen lisäksi sisustusta vaille valmiissa talotoimituksessa on lattia valettu ja väliseinät asennettu. Myös LVIS-työt on osittain hoidettu.

Talovalmis paketti

Talovalmis paketti on laajin toimitussisältö. Silloin perustyöt materiaaleineen on hoidettu avaimet käteen -periaatteella.

Back To Top